Novi granični prelaz ka Mađarskoj?

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić razgovarao je s mađarskim ambasadorom Oskarom Nikovicem o otvaranju novog graničnog prelaza ka Mađarskoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2011.

21:08

Default images

Pajtić je na sastanku rekao da će novi granični prelaz kod Bačkih Vinograda olakšati saradnju građana i privrede i da njegovo otvaranje treba ubrzati, saopštila je Vlada Vojvodine.

"Pored simboličnog značaja, jer vezuje i spaja dve države i dva naroda, ovaj granični prelaz će imati nesumnjivi privredni značaj", rekao je Pajtić.

Prema Pajtićevim recima, otvaranje novog graničnog prelaza je u interesu Vojvodine, jer daje snažan impuls dinamičnijem razvoju trgovine, saobraćaja i razvoju čitavog regiona.

Oskar Nikovic je izrazio očekivanje da će se projekat graničnog prelaza, gde su već izgrađeni putevi sa obe strane, i formalno-pravno biti okončan potpisivanjem ugovora do kraja ove godine.

Mađarski ambasador je izjavio i da će Mađarska podržati Srbiju u dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: