"Povređeno sto Srba u Jagnjenici"

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da je oko sto ljudi povređeno u sukobima na barikadi u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2011.

18:46

Default images

Bogdanović je na sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju rekao da je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici devet povređenih Srba, od kojih je jedan na intenzivnoj nezi.

Ministar je naveo da je situacija u selu napeta i neizvesna i da ima indicija da će se noćas pogoršati.

"Bojim se da jednostrani potezi Kfora ne izmaknu kontroli i da ono što se desilo ne produži i tokom noći. Bojim se da sukob ne eskalira i da ne dođe do jednostranih poteza na drugim barikadama, jer su kružile informacije da će Kfor ići i na Rudare", rekao je ministar. Bogdanović je ocenio da su "međunarodna zajednica" i Kfor najodgovorniji za sve što se zbiva na severu Kosova i da su pregovori i nastavak dijaloga u Briselu jedini način da se problemi reše.

"Dosta je sukoba i trvenja. Problemi treba da se reše dijalogom", rekao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, Vlada i predsednik Srbije su u stalnom kontaktu s Kforom, Euleksom i "međunarodnom zajednicom" da bi se problemi rešili mirnim putem.

On je naveo da današnji događaji pokazuju jasnu nameru Kfora da na silu reši problem, ukloni barikade i spreči građane da na miran način iskažu svoj legitiman stav.

Bogdanović je kazao da je Kfor u sukobu u selu Jagnjenica upotrebio suzavac, šok bombe i gumene metke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: