Ugljanin traži Dačićevu ostavku

Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu, na čijem je čelu Sulejman Ugljanin, zatražilo je od ministra policije da „hitno i bez odlaganja” podnese ostavku.

Izvor: B92

Subota, 05.11.2011.

23:45

Default images

U saopštenju ovog veća se kaže da je ministar Dačić „još jednom pokazao da nije u stanju da građanima obezbedi sigurnost i zaštitu od policijske brutalnosti”, piše Politika.

U saopštenju se tvrdi da „postupci pripadnika policije prema Bošnjacima poslednjih godina poprimaju oblike otvorene mržnje uz obaveznu upotrebu sile”, i kao dokaz navodi slučaj kada je u četvrtak grupa mladića u Novom Pazaru, među kojima se nalazio i sin Sulejmana Ugljanina, „doživela niz neprijatnosti i bila izložena fizičkom nasilju i torturi od strane policije”.

Ovim povodom Ugljanin je u petak pozvao načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Dragana Terzića i policiju da napuste Novi Pazar i Srbiju do Bajrama. Iz Policijske uprave su demantovali da je prema mladićima upotrebljena bilo kakva sila, a da su mladići privedeni zbog dojave jedne Novopazarke da su joj preprečili put vozilom, a njoj se učinilo da su naoružani. Sin Sulejmana Ugljanina je pre tri dana dobio probnu vozačku dozvolu i vozio je bez obaveznog prisustva punoletnog lica.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je zatražio da se detaljno ispita ovaj slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: