Dve zemlje povlače priznanje Kosova

Oman i Gvineja Bisao povukli odluku o priznanju Kosova, što je prvi put od proglašenja nezavisnosti da se neka država odluči na takav potez, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

23:24

Default images

Ove informacije o odluci afričke i azijske države su srpski zvaničnici dobili tokom bilateralnih sastanaka za vreme samita Pokreta nesvrstanih.

Kako piše "Blic", šef delegacije Omana obavestio je srpske zvaničnike da Oman nikada nije priznao nezavisnost, iako je njihovo priznanje u Prištini proslavljeno.

"Vuk Jeremić je šefu omanske delegacije rekao da je razočaran zbog odluke te države da prizna nezavisnost, uprkos obećanju koje je ranije dobio da se to neće dogoditi. Njegov sagovornik se začudio, uveravajući ministra da se to nikada nije dogodilo. Takođe, Gvineja Bisao je ušla u proces priznanja, ali su se poslanici pobunili, pa je procedura obustavljena", navodi izvor tog lista iz organizacije samita.

Sagovornik "Blica" ocenjuje da će biti još takvih odluka.

"Još dve države su najavile povlačenje odluka i to bi trebalo uskoro da se objavi, a u jednoj afričkoj zemlji se vodi istraga protiv visokog zvaničnika koji je uzeo novac od albanskog biznismena da progura odluku o priznanju", prenosi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: