Hadžića u Hagu brani Vlada Petrović

Advokat Vlada Petrović braniće poslednjeg optuženika Gorana Hadžića u Haškom tribunalu, izjavio je advokat Toma Fila.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2011.

20:20

Default images

Petrović će biti uz Hadžića već na njegovom prvom pojavljivanju pred sudom u Hagu koje je zakazano za ponedeljak, 25. jul.

Toma Fila zastupao je Hadžića pred Specijalnim sudom u Beogradu pred izručenje Haškom tribunalu.

Advokat Petrović će prethodno posetiti Hadžića u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu i sa njim obaviti poverljiv razgovor.

Petrović u Hagu zastupa bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića.

Poslednji haški optuženik Hadžić prebačen je danas oko 16 sati u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala u Sheveningenu, a njegovim hapšenjem je Srbija, prema rečima glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, ispunila ključnu međunarodnu obavezu, u saradnji s tim sudom.

Bramerc je naveo da je prvo pojavljivanje Hadžića pred pretpretresnim sudijom O Gon Kvonom zakazano za ponedeljak, 25. jul, u 16 sati.

Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je da je Hadžić po dolasku u pritvor u Sheveningenu bio izuzetno kooperativan i da će mu sud, u skladu sa procedurom, pružiti svu neophodnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: