Koga će Hadžić da ocinkari

Goran Hadžić, za koga se tvrdi da je naređenja dobijao i iz Beograda i Zagreba, svojim svedočenjem mogao bi da utiče na hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2011.

19:44

Default images

Ako je istina da je Hadžić dobijao naređenja i od tadašnjih čelnika Državne bezbednosti, to bi moglo nepovoljno da utiče na Srbiju.

Novinar nedeljnika "Vreme" Dejan Anastasijević ne veruje da će iskaz bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine uticati na tužbu koju je Hrvatska pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije podnela za genocid.

Aktuelni ministar policije Ivica Dačić ne veruje da bi Hadžićevo svedočenje na bilo koji način moglo da ugrozi Srbiju. Dačić ponavlja da svi koji su počinili zločine moraju da odgovaraju i da krivicu ne sme da snosi narod.

"Naravno, treba uzeti u obzir i ono što su rekli Hrvati, treba analizirati da li je Goran Hadžić radio i za Hrvatsku, pa da vidimo ko treba da trpi štetu", kaže Dačić.

Slučaj Hadžić trebalo bi da razokrije i povezanost i isprepletenost tajnih službi u ratu u bivšoj Jugoslaviji, jer je on, osim sa hrvatskom tajnom službom, blisko rasađivao i sa tadašnjom vojnom obaveštajnom službom KOS-om, a bio je potčinjen i srpskoj Državnoj bezbednostil, odnosno Jovici Stanišiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: