Komunalna policija u kontrolama GSP

Komunalni policajci od danas počinju da naplaćuju mandatne kazne putnicima bez karata u gradskom prevozu, najavilo je Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd".

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

09:35

Default images

Kako je saopštio GSP, kontrolori "bez žutih prsluka" će u kontrole vozila javnog prevoza ići zajedno sa komunalnim policajcima.

Oni će zajedno ulaziti u vozila, a putnici bez karte na licu mesta kontrolorima će morati da plate doplatnu kartu od 1.500 dinara.

Ukoliko odbiju da plate doplatnu kartu komunalni policajci će tim putnicima naplatiti mandatnu kaznu od 2.500 dinara ili pisati prekrašajnu prijavu, navodi se u saopštenju.

U slučaju neprimerenog ponašanja putnici bez karata će odmah biti upućeni sudiji za prekršaje, navelo je Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd".

Kontrola u gradskom saobraćaju će se sprovoditi prvo na linijama na kojima je do sada bilo najviše intervencija policije zbog putnika koji nisu hteli da kupe kartu, da napuste vozilo, niti da daju ličnu kartu na uvid kako bi im bila napisana opomena, navodi se u saopštenju GSP "Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: