Sreda, 09.03.2011.

08:07

Rekonstrukcija: Sutra o amandmanima

Skupština Srbije završila načelnu raspravu o zakonima o vladi i ministarstvima. Sednica će biti nastavljena sutra u 14 časova, raspravom o amandmanima.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Donošenje tih zakona preduslov je za završetak rekonstrukcije Vlade.

Rasprava o rekonstruisanoj vladi započela je u utorak po podne, a obeležile su je nesuglasice vladajuće koalicije i opozicije o opravdanosti rekonstrukcije Vlade.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, koji je umesto premijera obrazlagao predloge, rekao je da će rekonstruisana vlada imati najmanji broj ministara od Drugog svetskog rata, uz konstataciju da je samo 2004. u vladi bilo 17 ministarstava, koliko bi trebalo da ima i ova rekonstruisana vlada.

Glasanje o ovim zakonima očekuje se u petak. U parlamentu se nadaju da će novi kabintet i smernice rada premijer predstaviti u ponedeljak.

Ne menja se samo Vlada, menjaju se stvari i u parlamentu. Mlađan Dinkić u ovom prvom obraćanju kao narodni poslanik najavio je da će u skupštinu uneti novi i, kako kaže, malo drugačiji način rada.

Dolazak Dinkića u parlament značio je i promenu imena njegovog poslaničkog kluba u Ujedinjeni regioni Srbije. Decentralizacija će biti prioritet i već počinju prikupljanje potpisa za nekoliko zakonskih predloga. Marković, čijem će ministarstvu u rekonstruisanoj vladi biti pridodat resor ljudskih i manjinskih prava, objasnio je da će donošenje izmena i dopuna Zakona o Vladi omogućiti viši stepen jedinstvenog političkog delovanja Vlade i usaglašeno predstavljanje njene politike i stavova u javnosti.

Podršku rekonstrukciji Vlade najavile su stranke vladajuće većine, čiji su predstavnici naveli da je rekonstrukcija neophodna zbog političke stabilnosti i mobilizacije Vlade, kako bi u poslednjoj godini mandata realizovala zacrtane ciljeve, dok su je kritikovale LDP, SRS, DSS i SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: