Sreda, 09.03.2011.

07:37

Tadić razgovarao s japanskim carem

Predsednik Srbije Boris Tadić nastavio višednevnu zvaničnu posetu Japanu susretom sa carem Akihitom i predsednikom donjeg doma japanskog parlamenta.

Izvor: Tanjug

Default images

Tadića u poseti Japanu prate potpredsednik Vlade Božidar Đelić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Car Japana Akihito primio je u Carskoj palati u Tokiju predsednika Srbije, sa kojim se zadržao u četrdesetominutnom razgovoru.

Car Akihito je nakon susreta organizovao ručak za predsednika Srbije, na kome su bili i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i potpredsednik vlade Božidar Đelić.

Predsednik Srbije je jutros imao polučasovni susret i sa predsednicom Japanske agencije za međunarodnu saradnju Sadako Ogatom.

Podrška Japana evrointegraciji Srbije, šansa za nove japanske investicije u našoj zemlji i najava bezviznog režima za putovanja građana Srbije u Japan, glavni su rezultati prva dva dana posete Tadića Tokiju. Predsednik Srbije i japanski premijer Naoto Kan su se saglasili u utorak da ima dosta prostora za unapređenje saradnje između dve zemlje na svim novoima.

Kan je u tim razgovorima rekao da će Japan podržavati Srbiju na njenom putu ka EU, a Tadić da će Srbija podržati napore Japana da uđe u grupu nestalnih članica Saveta bezbednosti UN.

Odlučeno je, takođe, da se Srbiji odobri zajam od 28,2 milijarde jena za desumporizaciju Termoelektrane u Obrenovcu.

Tadić je na Biznis forumu Srbija-Japan pozvao japanske kompanije da investiraju u Srbiju, ističući da je naša zemlja demokratska i politički stabilna.

Predsednik Tadić će tokom posete Japanu boraviti i u Nagoji, Kjotu i Osaki, gde će razgovarati s predstavnicima vodećih japanskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: