Utorak, 08.02.2011.

10:46

Sindikalci: Ne odustajemo

Sindikalci su najavili radikalizaciju protesta ukoliko se bude vršio pritisak na zaposlene. Prema njihovim podacima, oko 1100 škola danas štrajkuje u Srbiji.

Izvor: B92

Default images

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović izjavio je danas da taj sindikat neće odustati od svojih zahteva.

"Ovo što Vlada i ministarstvo rade je ucena. Fingira se dijalog sa sindikatima i pokušava pronaći insajder u sindikatu, koji bi potpisao taj protokol", kazao je Živanović u Kažiprstu B92.

On je dodao da treba uspostaviti pravi socijalni dijalog, a da prosvetari „sigurno neće umanjiti zahteve“.

Živanović je ocenio da svaka politička opcija koja počne obračun sa obrazovanjem obično postane prošlost.

"Mi hoćemo da popravimo stanje u obrazovanju, ljudi su nezadovoljni kompletnim sistemom. Skoro svaki dan neko dobije batine od prosvetnih radnika, ne ulaže se u edukaciju, a traži se kvalitet sa druge strane. Odlučili smo da ukoliko bilo ko od zaposlenih u prosveti bude trpeo represiju, mi idemo u radikalizaiciju", naveo je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ Tomislav Živanović.

On je naveo i da se taj sindikat nije izjašnjavao o zahtevu za smenu ministra prosvete.

Prema njegovim rečima, trenutno je u štrajku oko 1.100 od oko 1800 škola u Srbiji .

Štrajk, započet 28. januara, ove sedmice nastavili su Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, a pridružio im se i Sindikat radnika u prosveti, koji je povukao potpis sa sporazuma s Vladom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: