Marti: Sada je red na pravosuđe

Izvestilac Saveta Evrope Dik Marti rekao po usvajanju rezolucije da je sada na pravosuđu da uradi pravu stvar, ali i ukazao da se moraju zaštititi svedoci.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

18:00

Default images

"Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas se nije zalagala za političke ciljeve, već za ljudska prava", izjavio je Marti na konferenciji za novinare.

Marti je rekao da veruje da je PS SE razumela da izveštaj nije uperen protiv Kosova, ni Albanije, niti protiv naroda koji tamo žive.

On je takođe kazao da izveštaj nije politički, već smatra da su "politički lideri zloupotrebili izveštaj i prebacuju odgovornost na celu zemlju".

Marti je rekao i da nije skandalozan njegov izveštaj, već to što su ubijani svedoci i što na to nije bilo reakcije.

On je izrazio spremnost da pomogne istrazi u nalaženju dokaza, prosleđivanju podataka i imena svedoka, ali samo ako se nađe način da ti ljudi ne budu ugroženi.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope je prihvatila Martijevu rezoluciju kojom se međunarodna zajednica, vlasti u Beogradu, Prištini i Tirani pozivaju da preduzmu mere kako bi se rasvetlila trgovina ljudskim organima i drugi zločini počinjeni tokom i posle sukoba na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: