Saniraju se posledice poplava

Duž priobalnog pojasa Loznice koji je Drina prošle sedmice poplavila, nastavljena je dezinfekcija i druge aktivnosti na otklanjanju posledica poplava.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

13:04

Default images

Ekipe Zdravstvenog centra "Dr Milenko Marin" iz Loznice i Zavoda za javno zdravlje iz Šapca angažovane su na dezinfekciji plavljenih kuća i dvorišta.

Radnici i mehanizacija lokalnih komunalnih preduzeća rade na isušivanju i sanaciji terena, kao i uklanjanju većih količina mulja sa vitalnih putnih pravaca.

Počela je raspodela specijalnih grejalica-sušilica najugroženijim domaćinstvima u čije kuće je prodrla voda.

U toku je evidentiranje potreba stanovništva za ogrevom i stočnom hranom, a Gradska uprava otvorila je poseban žiro račun za prikupljanje novčane pomoći ugroženima od poplava.

Zbog visokog vodostaja, Drina se 2. decembra izlila i u priobalnim delovima Loznice poplavila blizu 1.000 objekata i 6.000 oranica.

Evakuisano je 126 porodica, a 505 osoba je smešteno kod rodbine i prijatelja.

Vlada Srbije preko Republičke direkcije za robne rezerve isporučila je Loznici 100 tona dizel goriva, a premijer Mirko Cvetković je najavio je da će vlada uputiti jednokratnu interventnu pomoć od 10 miliona dinara za sve ugrožene od izlivanja Drine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: