Sreda, 17.11.2010.

12:35

Sindikat najavio štrajk

Sindikat zaposlenih u predškolskim ustanovama Srbije najavio je da će organizovati protest 22. novembra, u 12 sati, ispred zgrade Ministarstva prosvete.

Izvor: Tanjug

Default images

Radnici tog sindikata nisu zadovoljni načinom raspodele plata.

U saopštenju Sindikata se navodi da time žele da upoznaju ministra prosvete i javnost da će biti u protestima sve dok Vlada Srbije ne donese uredbu koja će regulisati nivo plata svih profila zaposlenih u ovoj delatnosti.

"Osnovni naš zahtev jeste da Uredba o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenim u javnim službama bude dopunjena Uredbom za obračun i isplatu plata zaposlenih u predškolskim ustanovama", ističe sindikat.

Sindikat navodi da taj je zahtev postavio još 2002. godine kao izuzetno važan, a da sada prvi put ima podršku i razumevanje ministra prosvete Žarka Obradovića.

Iako je formirana grupa koja sastavlja uredbu, pomoćnik ministra za predškolstvo Želimir Popov još nije pribavio od lokalnih samouprava podatke koliko se novca odvaja za plate zaposlenima, a taj podatak je neophodan da bi Ministarstvo finansija utvrdilo koliko novca treba za sprovođenje te uredbe.

Za sada su, kako se navodi, utvrđeni samo profili zaposlenih bez koeficijenata vrednosti njihovog rada.

Sindikat ističe da neko treba da odgovara zato što uredba još nije doneta uprkos činjenici da je grupa za njenu izradu formirana februara ove godine, a počela sa radom tek u oktobru.

Ukoliko vlada ne donese uredbu do kraja godine, predškolci će organizovati generalni štrajk, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: