Kraljevo: Počinju školski časovi

Na području Kraljeva 40 školskih objekata nema ozbiljnijih oštećenja od zemljotresa i u ponedeljak će moći da primi đake.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

23:36

Default images

Desetak objekata još nije bezbedno za korišćenje, saopšteno je na sastanku Štaba za vanredne situacije.

Na spisku bezbednih objekata su manje osnovne škole u seoskim područjima, ali nijedna gradska osnovna i srednja škola, tako da će od ponedeljka nastavu pohađati tek trećina od ukupnog broja učenika u Kraljevu.

Štab za vanredne situacije je obavezao školsku upravu da sa stručnim licima sačini uputstvo za postupanje radnika skola u vanrednim situacijama.

Šef tima za školske objekte Milan Samardžić je rekao da će ostale škole počinjati da rade sukcesivno kako koja bude sanirana.

Međutim, prema rečima gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića, i pre izrade projekata sanacija očito je da će za osposobljavanje nekoliko škola na području grada biti potrebno duže vreme.

"U tim slučajevima moraćemo sa Ministarstvom za prosvetu da iznađemo alternativna rešenja", rekao je gradonačelnik Simović na sastanku Kriznog štaba.

Škole u kojima će u ponedeljak početi nastava su u selima Godačica, Ravanica, Leševo, Lađevci, Cvetke, Tavnik, Gornji Lađevci, Lazac, Bukovica, Ccukojevac, Stubal, Milavčići, Žiča, Vitkovac, Zakuta, Milakovac, Ušće, Gokčanica, Polumir, Lozno, Borovo, Studenica, Bzovik, Rudno, Reka, Mlanča, Konarevo, Mataruge, Bogutovac, Lopatnica, Propljenica, Vrba, Dragosinjci, Ratina, Roćevići, Vrdila, Dedevci, Zmajevac, Beranovac i Kamenica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: