Potraga bečke policije za Mladićem

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je u subotu sprovedena akcija potrage za Ratkom Mladićem u Beču.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

18:44

Default images

Portparol Ministarstva Rudolf Golija izjavio je medijima da je pretražen jedan stan u Beču, nakon dobijene anonimne prijave.

On je istakao da u tom stanu nije pronađen haški optuženik Mladić, ali su kod vlasnika stana policajci ustanovili „subjektivnu sličnost".

Ambasada Bosne i Hercegovine u Austriji potvrdila je u Beču da je Avdo Saračević prijavio da je austrijska policija upala u njegov stan u subotu tražeći Ratka Mladića, i navela da je diplomatsko predstavništvo preduzelo sve potrebne mere s tim u vezi.

Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije "Kobra" prošle subote su upali u stan Avde Saračevića (62) u Beču u nameri da provere informaciju da je on najtraženiji begunac Haškog tribunala.

"Sve se dešavalo u subotu po podne. Dok smo se odmarali, oko 15.20 sati, neko je pozvonio na vrata. Supruga je povikala da je došla policija. Bili su to specijalci. Moju Muniru odmah su izvukli napolje i protutnjali kroz stan. Pretresali su sobu, hodnik, WC. Meni su rekli da stanem i ne mrdam. Imali su svu opremu, oružje, lisice. Došli su da me hapse, a pre toga opkolili su i celu zgradu. Nakon što su iz stana izašli specijalci, došla su dva policajca u civilu. Uzeli su mi pasoš. Pokazali su mi fotografije i tvrdili da veoma ličim na Ratka Mladića", objasnio je "Dnevnom avazu" Saračević.

On kaže da je austrijskoj policiji neko prijavio da u Beču živi Mladić i da se krije u njegovom stanu pod muslimanskim imenom.

"Pokazali su mi Mladićeve fotografije iz profila i direktno. Upoređivali su Mladićeve fotografije sa mnom. Shvatili su da imam mladež i rekli: 'Onda nisi Mladić'".

Navodno imam i "drugačije zube", dodao je Saračević koji je istakao da je angažovao advokata i da zbog ovog događaja namerava da tuži austrijsku državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: