Bojović je bio pretnja za Kalinića

Prebacivanje Sretka Kalinića izvršeno uz velike mere bezbednosti zbog straha da Luka Bojović, osumnjičen da je novi vođa "zemunaca", planira napad, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

22:48

Default images

U sredu pred zoru je Kalinić prebačen iz Zagreba u Beograd avionom "falkon" Vlade Srbije.

Zbog ovih sumnji, u Zagreb su kao osiguranje transporta najokrutnijeg ubice zemunskog klana, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića i za seriju ubistava, otmica i terorističkih napada, poslata petorica pripadnika srpskih antiterorističkih jedinica.

Oni su na zagrebačkom aerodromu od hrvatskih kolega preuzeli Kalinića, a još 11 pripadnika ovih jedinica bilo je u neposrednoj pratnji od aerodroma do pritvorske jedinice Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, piše "Blic".

Avion je iz Zagreba poleteo u 1.15 časova i na surčinski aerodrom se prizemljio u 2.01. Kalinić je odmah iz aviona prebačen u jedan od tri istovetna zatamnjena blindirana džipa MUP Srbije, koji su došli na pistu i u kojima je bilo raspoređeno 11 pripadnika antiterorističkih jedinica. Pre izlaska iz aviona Kaliniću je obučen pancir, koji mu je skinut tek kada je sproveden u zatvor u koji stigao tačno u 2.24 časa.

Ispred aviona i na aerodromu bilo je više vozila MUP, raspoređenih u više kolona, koja su krenula u različitim pravcima, po sletanju aviona.

Ministar policije Ivica Dačić je potvrdio da je u prebacivanju Kalinića od Surčina do Beograda korišćeno više lažnih kolona automobila i dodao da se moralo pribeći i medijskim dezinformacijama u vezi sa njegovim prebacivanjem, zbog čega se izvinio novinarima i medijima.

"Pripadnici Žandarmerije zaduženi za spoljni prsten bezbednosti poslati su na ulicu odmah nakon TV prenosa pobede fudbalera Partizana, jer je transport od aerodroma do zatvora, koji je trajao 23 minuta, smatran najrizičnijim delom puta. Prilikom određivanja rute vodilo se računa o proslavi fudbalskih navijača u centru. Takođe, u Žandarmeriji su se postarali da njihovo prisustvo na trasi puta kojim je prevožen Kalinić ne bude upadljivo", kaže izvor "Blica" upoznat sa organizacijom prebacivanja pripadnika zemunskog klana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: