Incident na dočeku fudbalera

Jedan policajac zadobio je povrede po licu, a jednom navijaču povređena je glava tokom dočeka fudbalera Partizana na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.08.2010.

08:20

Default images

Do incidenta je došlo između grupe navijača i pripadnika policije koji su obezbeđivali ulaz na aerodrom i nisu dozvoljavali ulaz u zgradu kada su navijači to pokušali.

U sukobu su zapaljene baklje, a korišćene su i razbijene flaše. Takođe, autobus na liniji 304 oštećen je noćas na Trgu Republike u slavlju navijača, izjavio je dežurni dispečer GSP-a Slobodan Vučenović.

Plasman fudbalera Partizana u Ligu šampiona proslavljen je na centralnim gradskim ulicama većih gradova u Srbiji.

Autobusu na liniji 304 oštećena je krovna konstrukcija i pošto je bio "zarobljen" i demoliran, nije mogao u 00.10 časova da sa Trga Republike pođe za Ritopek, a samim tim nije ostvaren ni polazak iz Ritopeka ka Trgu Republike u 1.30 sati, rekao je Vučenović.

Brisel: Navijač Partizana ostao bez oka

Jedan navijač Partizana ostao je bez oka, a drugi je zadržan u bolnici sa teškim povredama glave i njegov oporavak je za sada neizvestan, rekao je konzul ambasade Srbije u Briselu, Dragan Milojević.

Njih dvojica su povređeni u tuči koja se desila pre početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u sredu. Milojević je rekao da prema njegovim informacijama napad nema veze sa mečom.

"Grupa od tridesetak naših navijača krenula je sa stanice kroz nezgodan deo grada i tu je došla u sukob sa lokalnim stanovništvom, koje se okupilo u velikom broju i došlo je do tuče u kojoj je korišćeno razno oružje, ali, kako sam razumeo, nije bilo noževa i vatrenog oružja", rekao je Milojević.

Trojica navijača su teže povređena. Jedan je pušten iz bolnice sa oko 15 kopči. Navijač koji je ostao bez oka je iz Švajcarske i po njega je danas došla porodica i svi su krenuli kući.

Najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. On se ne seća događaja, ali je danas popodne bio u svesnom stanju. Lekari u bolnici rekli su Milojeviću da ne mogu da daju nikakve prognoze o njegovom oporavku.

Milojević je rekao da ambasada Srbije prikuplja dokumentaciju i da će sutra kontaktirati policiju nadležnu za slučaj, a potom će odlučiti o daljim koracima.

Očevidac događaja rekao je da se desetak navijača Partizana šetalo Briselom pre početka utakmice, kada ih je napala veća grupa ljudi i počela da tuče.

Čovek koji je prisustvovao događaju rekao je da je tuču posmatralo nekoliko policajaca koji se nisu mešali, a prebijanje jednog od njih opisao je kao "linč".

Niš: Polomljen inventar kafića

Grupa od oko 20 navijača Partizana upala je nakon utakmice sa Anderlehtom u kafić Flo u Nišu i polomila celokupan inventar, javljaju danas lokalni mediji.

U incidentu koji se dogodio pred ponoć nije bilo povređenih.

Mediji prenose da su navijači prvo počeli da bacaju kamenje i flaše, a zatim su upali u kafić.

"Osoblje kafića ih je ubedilo da izađu, ali su oni nastavili da bacaju i lome stolice ispred kafića. Nikakav povod nisu imali za to", kaže vlasnik ovog ugostiteljskog objekta.

Policija je saopštila da preduzima sve kako bi pronašla te osobe i utvrdila sve okolnosti povodom ovog incidenta.

Nezavisni sindikat policije: Vandalsko divljanje

Nezavisni policijski sindikat Srbije danas je najoštrije osudio "vandalsko divljanje" navijača Partizana u Beogradu.

Taj sindikat zahteva od pravosudnih organa da počinioce najstrože kazne, oštro i striktno primene Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim i drugim manifestacijama.

Navijači Partizana su u ranim jutarnjim satima, vandalski u centru grada, umesto sportske radosti, demonstrirali huliganizam i demolirali autobus GSP Beograd na liniji 304, saopštio je Sindikat.

Oko četiri sata ujutro na aerodromu "Nikola Tesla" blizu 1.000 navijača je pokušalo na silu da uđe u aerodromske prostorije i dočeka fudbalere, zbog čega je policija intervenisala, a jedan naš kolega je povređen u lice navijačkom bakljom, piše u saopštenju.

"Policija je privela više učesnika nereda", navodi Sindikat koji pita državu dokle će policijski službenici i građani Srbije biti taoci navijačkih grupa.

Ljubitelji sporta očekuju da im država omogući da uživaju u sportskim manifestacijama i pobedama naših predstavnika, a građani da se kreću ulicama Beograda bez straha da će biti napadnuti i kamenovani od navijača, koji su sve drugo osim ljubitelja sporta, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: