Javni dug Srbije 10 milijardi evra

Ukupan javni dug Srbije na dan 30. juna iznosio je 10,8 milijardi evra, saopštila je Privredna komora Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

12:14

Default images

U saopštenju se dodaje da je to 953 miliona evra više nego 31. decembra prošle godine

Istovremeno odnos između ukupnog javnog duga i BDP dostigao je 32,7 odsto, što je 31,3 odsto više nego u periodu do 31. decembra 2009.

Unutrašnji dug po direktnim obavezama dostigao je 4,1 milijarde evra, a spoljni 5,1 milijardu. Unutrašnji dug po indirektnim obavezama je 305 miliona evra, a spoljni 1,3 milijarde.

Privredna komora saopštila je i da je za prvih šest meseci ove godine budžet Srbije bio u deficitu 54,6 milijardi dinara (oko 546 miliona evra), što je za oko 19 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji šestomesečni deficit.

U junu su, kao i tokom prethodnih meseci, najveće stavke rashoda bile isplata plata zaposlenima, transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja (PIO fond, RZZO, Nacionalna služba za zapošljavanje), od čega se najveći deo odnosi na penzije i rashode za socijalnu zaštitu. Subvencije su tokom juna dostigle viši iznos usled isplata poljoprivrednih subvencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: