Oproštaj od Saše Markovića Mikroba

Saša Marković Mikrob, multimedijalni umetnik, radio voditelj, novinar, kulturni radnik i vrsni poznavalac alternativne scene, kremiran je na Novom groblju.

Izvor: B92

Subota, 17.07.2010.

11:31

Default images

Opelu je prisustvovao veliki broj Markovićevih prijatelja, poznanika, kolega, umetnika, kao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Marković je bio jedan od najznačajnijih predstavnika alternativne i savremene umetničke scene. Izlagao je na svim značajnijim izložbama koje su predstavljale srpsku umetničku scenu devedestih.

Njegovi radovi iz foto-automata, a posebno maske, bili su jedinstvena prekognicija današnjeg društvenog sistema. Od početka 90-ih sarađivao i sa više listova i radio stanica, a bio je i autor programa posvećenih alternativnoj muzici i filmu.

Od početka do kraja 90-ih radio je u emisiji “Ritam srca i kasnije vodio emisiju “Lepi ritam srca” na Radiju B92. Prijatelji, kolege iz raznih oblasti kojima se bavio ističu pre svega njegovu dobrotu, vedrinu, pronicljivost. Za mnoge Saša Marković Mikrob bio je Dobri duh Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: