Đakovica: Hapšenje zbog zločina OVK

Euleks je tokom današnje akcije uhapsio Riza Aliu, pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova, javila je Radio televizija Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

19:06

Default images

Euleks je u regionu Đakovice pre hapšenja izvršio pretres kuće osumnjičene osobe, po ovlašćenju Kancelarije specijalnog tužioca Kosova.

Saopšteno je da je slučaj u vezi sa tekućom istragom Euleksa koja se odnosi na moguće maltretiranje osoba držanih u centrima Oslobodilačke vojske Kosova u severnoj Albaniji, za vreme sukoba 1998-1999 godine.

Zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić za B92 kaže da je hapšenje ove osobe u vezi sa istragom koja se zbog istog krivičnog dela vodi protiv nekadašnjeg komandanta OVK Sabita Gecija.

Iako se u istrazi Gecija pominje logor Kukeš na severu Albanije, Vekarić ističe da se Eulex ne bavi tzv. slučajem Žute kuće.

Geci je u pritvoru na Kosovu.

Prema saznanjima agencije Beta, policijsko odeljenje Euleksa je u Prizrenu pretreslo kuću još jedne osobe zbog sumnje da je počnila
isto krivično delo, ali za sada nema informacija da li je i ta osoba uhapšena.

Euleks je saopštio da su u vezi sa tim slučajem identifikovane još dve osumnjičene osobe.

Početkom maja, na Kosovu je pretresena kuća Džemšita Krasnići, osumnjičenog da je sa Gecijem počinio ratne zločine nad nealbanskim
stanovništvom u logoru kod mesta Kukeš, na severu Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: