Ilić: Nisam znao za nabavke

Bivši direktor “Železnica“ Milanko Šarančić trebalo da odgovara "ako nešto nije bilo u redu" sa nabavkom lokomotiva i vagona, smatra Velimir Ilić.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

14:39

Default images

Lider Nove Srbije pri tom je ocenio da je afera u vezi sa “Železnicama Srbije“, kako se izrazio, bruka.

Šarančić i cela ekipa koja je optužena treba da odgovaraju, ako je bilo nepravilnosti, rekao je Ilić na konferenciji za novinare i istakao da nije znao da su lokomotive i vagoni nabavljeni.

Ilić tvrdi da je povodom tih nabavki više puta "intervenisao kod ministra policije, UBPOK i javnih nabavki" i da je hteo da smeni Šarančića, ali su mu te institucije, kako je naveo, rekle da je sve u redu.

"Sada se ministar policije Ivica Dačić oglasio da ima dodatne papire koje je dobio od švedske, italijanske i slovenačke policije. Ja nisam video te papire, to je nešto novo", rekao je Ilić.

"Ako ima tu nešto da nije u redu, nema nikakvih problema, neka odgovara", rekao je Ilić i istakao da ostali osumnjičeni nisu članovi NS.

"Ja bih voleo da znam ko su ljudi koji su uhapšeni, iz kojih su političkih opcija", rekao je Ilić.

On je objasnio da je koalicioni sporazum sa Socijalističkom partijom Srbije, koja je bila manjinski partner Vladi, predviđao da NS u “Železnice Srbije“ dovede samo generalnog direktora, a da rukovodstvo te kompanije ostane isto.

Ilić je rekao da NS nije imala ni člana Upravnog odbora “Železnica Srbije“.

On tvrdi da nije znao da su nabavljeni vagoni, jer ga Šarančić nije konsultovao u vezi s tim.

"Nije imao razloga da me konsultuje jer Upravni odbor donosi odluke i upravlja preduzećem", rekao je Ilić.

On je ocenio da je afera o nabavci vagona "bruka za Srbiju" jer se već pet godina priča o tome.

"To je dokaz da u Srbiji ne postoje institucije. To je sada izvučeno jer je tog dana trebalo prekriti aferu satelit", rekao je Ilić.

Podsetimo, policija je u sredu uhapsila bivšeg direktora “Železnica Srbije“ Milanka Šarančića i još tri osobe, zbog sumnje da su spornim nabavkama oštetili to preduzeće za milion i 240 000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: