Užički "Putevi" preuzeli posao

Užičko preduzeće "Putevi" preuzelo je od "Alpine" započete radove na potpunoj rekonstrukciji deonice magistralnog puta između Nove Varoši i Kokinog Broda.

Izvor: B92

Subota, 22.05.2010.

11:58

Default images

Generalni direktor "Puteva" Milan Bojović kaže da je ugovor o preuzimanju poslova potpisan početkom sedmice, uz saglasnost investitora - JP "Putevi Srbije“.

On je najavio da će rekonstrukcija ovog dela vrlo prometne saobraćajnice prema moru biti završena za pet meseci.

Posao na rekonstrukciji ove deonice puta "Alpina" je dobila na prošlogodišnjem međunarodnom tenderu, kada je ponudila najeftiniju cenu od 427 miliona dinara, što je po oceni domaćih kompanija, koje su učestovale na tenderu, bila "dampinška i nerealna ponuda".

Radovi, za koje je austrijska firma angažovala nekoliko manjih lokalnih preduzeća, počeli su u septembru prošle godine, ali rukovodstvo Nove Varoši i meštani nisu bili zadovoljni njihovom dinamikom i kvalitetom, kao ni "Putevi Srbije" koji ovaj projekat finansiraju kreditom Svetske investicione banke, što je uslovilo promenu izvođača radova.

Užički "Putevi" su, prema rečima direktora Bojovića, ovih dana dobili potvrdu Svetske banke da su na međunarodnom tenderu izabrani za izvođača radova na rekonstrukciji puta Nova Varoš-Zlatar- Sjenica, na deonici Nova Varoš - Aljinovići, u dužini od 22 kilometra.

Ukupna vrednost radova, koji će početi narednih dana, je oko 250 miliona dinara, rekao je Bojović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: