Smrtna kazna napadaču dece

Kineski sud je na smrt osudio čoveka koji je nožem povredio 29 dece i troje odraslih u vrtiću na istoku zemlje.

Izvor: B92

Subota, 15.05.2010.

13:21

Default images

Kako prenosi agencija Sinhua, sud u Taiksingu u istočnoj oblasti Džiangsu je proglasio Sju Jujuana (40) krivim za pokušaj ubistva posle suđenja koje je trajalo pola dana.

Osuđeni je 29. aprila ušao u obdanište u Taiksingu i nožem dugim 20 santimetara napao decu uglavnom staru četiri godine, pri čemu je povređeno 29 dece, dva vaspitača i jedan čuvar koji je pokušavao da ga savlada.

"Iako nije ubio, njegovi motivi su dostojni prezira, način svirep i plan dijabolički", naveo je sud.

Sju, koji ima suprugu i odraslo dete, posle hapšenja rekao je da je delovao iz besa posle niza profesionalnih i ličnih poniženja koja je doživeo.

Između 23. marta i 12. maja dogodilo se pet sličnih napada u obdaništima i školama u Kini u kojima je ukupno ubijeno 17 ljudi, uključujući 15 dece, a više od 80 osoba je povređeno.

Dva napadača su izvršila samoubistvo, a jedan, bivši lekar koji je 23. marta ubio osmoro dece, osuđen je na smrt i nad njim je izvršena smrtna kazna 28. aprila.

U zemlji su pojačane mere bezbednosti oko školskih ustanova, a kineski premijer Ven Điabao je ove nedelje rekao da želi da se pozabavi korenima ove pojave, kao što su socijalni problemi koji se povezuju sa serijom napada na škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: