Palma: Mladić nije u Srbiji

Predsednik JS Dragan Marković Palma ocenio je da je Srbija ispoštovala međunarodnu obavezu koju je imala, a da je "dezinformacija da je Ratko Mladić u Srbiji".

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

16:16

Default images

"Mogu da konstatujem da je Srbija ispoštovala međunarodnu obavezu koju je imala, a kad je u pitanju Mladić javnosti je poznato da je nekoliko puta u Republici Srpskoj, a i u Beogradu, na osnovu raznih informacija da se on tu navodno nalazi policija reagovala", rekao je Marković.

"Ako Bramerc zna da se on nalazi u Srbiji, njegova služba treba da kaže konkretno gde se nalazi. Siguran sam, imajući u vidu moju saradnju sa ministrom policije i drugim državnim organima, da oni nemaju takvu informaciju i da je to dezinformacija da je Ratko Mladić u Srbiji", kazao je Marković.

Upitan da li očekuje da će izveštaj Bramerca biti pozitivan i da će doći do primene Sporazuma o saradnji i pridruživanju sa EU, Marković je rekao da niko u ovom trenutku ne može da proceni šta će biti.

"U ovom trenutku niko ne može da proceni šta će biti. Ako se Mladić nalazi u Srbiji onda to može da bude jedna beskonačna priča. Kao što se nekoliko lica nisu nalazila u Srbiji, a tražilo se od Srbije da budu isporučeni Haškom tribunalu, a nalazili su se u Crnoj Gori i u nekim drugim državama, tako da što se tiče ishoda saradnje Srbije sa EU mi ćemo imati i dalje obaveza prema Tribunalu", kazao je Marković.

Lider JS je naglasio da "ako je Radovan Karadžić isporučen Tribunalu od strane Vlade Srbije onda nema nikakve prepreke, ukoliko se Mladić nalazi u Srbiji, da i on bude isporučen".

Bramerc je podvukao da ne može biti alternative hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da od nadležnih službi u Srbiji očekuje da učine sve u praktičnom smislu kako bi oni bili privedeni pravdi.

Glavni tužioc Haškog tribunala juče je doputovao u dvodnevnu radnu posetu Srbiji, uoči podnošenja izveštaja o saradnji Srbije s tim sudom Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u drugoj polovini juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: