O otpuštenoj dopisnici "Politike"

U Beogradu je održan skup u znak podrške otpuštenoj dugogodišnjoj dopisnici dnevnog lista "Politika" iz Ljubljane, Svetlani Vasović-Mekina.

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2010.

22:49

Default images

Glavni i odgovorni urednik lista "Politika" Dragan Bujošević kaže da je zbog finansijskih teškoća, list bio prinuđen da ugasi više dopisništava, dok glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme", za koji je Svetlana Vasović- Mekina ranije radila, kaže da su razlozi zbog kojih je Mekina postala tehnološki višak - politički.

"Njena karijera je u novinarskom smislu besprekorna, ona ne može biti tehnološki višak i to je čista, rekao bih, jedna vrsta politike u kući 'Politika'. To sa ekonomskim razlozima ima najmanje veze. Ljubljana jeste skup grad, ali je to nešto što ja pretpostavljam da je 'Politici' donosilo čitanost, donosilo uticaj, donosilo ugled, i da ono što je skupo u suštini i jeste vredno i kvalitetno", kaže Dragoljub Žarković, glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme".

"'Politika' je nažalost bila u prilici da smanjuje svoje troškove jer je nasledila gubitke od oko 4,5 miliona evra. To se radi, između ostalog, i smanjivanjem broja ljudi koji su zaposleni i dopisništvo, odnosno radno mesto u Ljubljani, jedno je od mesta koje je u tom postupku smanjiivanja broja zaposlenih. Jednostavno, Ljubljana je ostala bez dopisnika, kao što smo ostali bez dopisnika iz Vršca, Leskovca, Šapca, Skoplja i Moskve. Niko ne može da time bude zadovoljan, ali to je nešto što smo jednostavno morali da uradimo”, rekao je za B92 Dragan Bujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: