Završen štrajk u "Knjazu"

Potpisivanjem sporazuma između poslodavca i sindikata, u kompaniji "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu po podne je završen generalni štrajk.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

19:06

Default images

Kako je Tanjugu izjavio direktor za korporativne i regulatorne poslove Rade Pribićević, dogovoreno je da poslodavac neće proglašavati tehnološki višak od 106 radnika i da će organizovati program dobrovoljnog napuštanja kompanije, uz stimulativne otpremnine.

Po završetku letnje sezone, rekao je Pribićevic, ponovo će sindikat i poslodavac sesti za pregovarački sto, kako bi zajednički procenili uspeh tog programa i, u zavisnosti od toga, odlučili kako dalje.

Kada je u pitanju drugi zahtev sindikata, o povećanju zarada za najjednostavnije poslove, Pribićević je rekao da je dogovoreno da se u sledeća dva meseca isplati jednokratna pomoć svim radnicima u iznosu od 25.000 dinara, a da će na kraju kalendarske godine, pod uslovom da rezultat poslovanja bude pozitivan, biti isplaćeno traženo povećanje zarada, i to retroaktivno od 1. aprila.

Prema Pribićevićem rečima, obe strane su napravile određene ustupke kako bi se postigao sporazum, što je najbolje rešenje za obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: