Dodik: Ništa od sastanka u Madridu

Premijer RS Milorad Dodik kaže da neće biti sastanka u Madridu na kojem bi lideri najvećih stranaka potvrdili saglasnost za ustavne promene u BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2010.

20:12

Default images

Lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik rekao je da mu na jučerašnjem sastanku sa šefom španske diplomatije Migelom Anhelom Moratinosom i zamenikom državnog sekretara SAD Džejmsom Stajnbergom "niko nije ni ponudio nikakav dokument na potpisivanje, niti bi ga on potpisao".

Još je kazao da nije video ni deklaraciju koju su pominjali mediji, a koja je trebalo da bude osnova za razgovore.

Prema Dodikovim rečima, celom događaju dato je previše pažnje iako se radilo o načelnim razgovorima u kojima su Evropska unija i SAD pokazale zainteresovanost za mnoga pitanja u BiH.

"Očigledno je da postoji razmišljanje da neke stvari u BiH stoje ali ja mislim da ne stoje. Sama činjenica da ćemo u junu rešiti pitanje bezviznog režima je od ogromnog značaja", rekao je Dodik.

On je ponovio da nije zainteresovan za fundamentalne promene Ustava BiH kao i da se u Ustav BiH ne mogu ugraditi nadležnosti koje je od entiteta, kako je kazao, "oteo visoki predstavnik i preneo na nivo BiH, ili je to urađeno na neki drugi sumnjiv način, mimo Dejtona".

Dodik je poručio da je spreman za razgovore ali ne i za ono što bi moglo da ugrozi dejtonsku poziciju RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: