"Dobri odnosi Srbije i Slovenije"

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za inostrane poslove Dragoljub Mićunović izjavio je da Slovenija i Srbija obostrano žele što je moguće bolje odnose.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2010.

13:50

Default images

Mićunović je dodao da su dobri odnosi mogući bez obzira na slovenačko priznanje nezavisnosti Kosova. On je novinarima u Skupštini Srbije posle posete delegacije srpskog parlamenta Sloveniji rekao da Slovenija ima "veliku želju" da razvija dobre odnose sa Srbijom, kao i da Srbija želi dobru saradnju sa Slovenijom koja je članica Evropske unije i NATO.

Kako je preneo, predsednik Slovenije Danilo Tirk smatra da treba sačekati mišljenje Međunarodnog suda pravde o Kosovu i da bi bilo dobro da to budu smernice za nove razgovore u čijem konačnom ishodu nijedna strana neće dobiti sve.

Na pitanje da li je moguć dijalog sa Prištinom, Mićunović je rekao da se ništa ne može rešiti bez razgovora, ali da razgovore o statusu Kosova treba odvojiti od razgovora o problemima svakodnevnog života.

Mićunović je dodao da postoji mogućnost da predsednici Srbije, Slovenije i Hrvatske pokrenu "sveopšti razgovor u regionu, uvedu dijalog i zajedničko napredovanje", jer ih povezuje ista ideološka pretpostavka, odnosno socijaldemokratija.

"Pojedini incidenti, izjave pojedinih ljudi koji ne predstavljaju vlast Slovenije mogu da budu 'stavljani u zagradu'. Međutim, odnosi predsednika države Danila Tirka sa predsednikom Tadićem vrlo su dobri, rekao bih odlični", rekao je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: