Pomoć oduzeta zbog prekršaja

Zbog carinskog prekršaja, Carina oduzela četiri autobusa, sanitetsko vozilo i minibus koje je opština Dimitrovgrad pre pet godina dobila kao humanitarnu pomoć.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

16:13

Default images

Autobusi su inače bili iznajmljeni privatnim prevoznicima, zbog čega će predsednik opštine snositi odgovornost. Četiri autobusa, sanitetsko vozilo i minibus opština Dimitrovgrad je u periodu od 2005. do 2007. godine dobila kao humanitarnu pomoć švajcarske organizacije “Povlen”.

Iako je pri uvozu opština oslobođena plaćanja carinskih dažbina, istragom Interpola utvrđeno je da je bilo uplata na račun predstavnika ove humanitarne organizacije.

Zbog ovog carinskog prekršaja, Carinarnica Dimitrovgrad oduzela je vozila.

Autobusi koje je Dimitrovgrad dobio na ovaj način iznajmljeni su privatnim prevoznicima.

Predsednik opštine Veselin Veličkov, koji će zbog ovog prekršaja platiti kaznu od 270.000 dinara, kaže da od iznajmljivanja autobusa opština nije imala materijalnu korist, ali je rešen problem prevoza u ovom gradu.

Kaznu zbog uvoza ove humanitarne pomoći od 570.000 dinara platiće i špedicija “Stišped” koja je preko svog deviznog računa obavljala sporna plaćanja.

Predsednik opštine Dimitrovgrad veruje da će oduzeti autobusi uskoro biti vraćeni opštini na korišćenje.

Kako je reč o trajno oduzetim vozilima, nezvanično saznajemo da se ovakva vozila ne mogu vratiti onima od kojih su oduzeta već će biti prodata na licitaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: