Janukovičevi kandidati za premijera

Novoizabrani predsednik Ukrajine Viktor Janukovič saopštio je imena trojice kandidata za premijersku funkciju.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

20:31

Default images

Janukovič je kao kandidate za novog premijera Ukrajine naveo biznismena Sergeja Tigipka, bivšeg ministra spoljih poslova te zemlje Arsenija Jacenjuka i nekadašnjeg ministra finansija Mikolu Azarova. Janukovič očekuje skori pad vlade njegove izborne rivalke Julije Timošenko i formiranje nove koalicije u parlamentu.

"Danas možemo reći da se u pregovorima pominju tri imena. To su Tigipko, Jacenjuk i Azarov", rekao je Janukovič u intervjuu ukrajinskoj televiziji.

Janukoviču je neophodna podrška drugih partija u parlamentu da bi oformio većinsku koaliciju i to bi mogao da bude jedan od razloga zbog kojih je jedino Mikola Azarov kandidat iz redova Janukovičeve partije, ocenila je britanska agencija Rojters.

Pedesetogodišnji Tigipko i 35-ogodišnji Jacenjuk predstavili su se kao pragmatični politički akteri koji bi trebalo da izvuku Ukrajinu iz duboke ekonomske krize.

Šezdesettrogodišnji Azarov je proruski političar i naginje većoj državnoj regulativi ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: