Bajatović uručio 6,5 miliona dinara

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović uručio je 6,5 miliona dinara humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama i zdravstvenim ustanovama.

Izvor: B92, Beta

Subota, 06.02.2010.

15:47

Default images

On je taj novac dobio kao naknadu za članstvo u Upravnom odboru "Jugorosgasa". Pomoć od po milion dinara su dobili Kliničko-bolnički centar "Dragiša-Mišović" iz Beograda, novosadska Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, Dečje selo "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice i Univerzitetska dečja klinika iz Beograda.

Istovremeno je 25 porodica iz čitave Srbije dobilo po 100.000 dinara.

Bajatović je na svečanosti u Beogradu kazao da je samo odabrao ustanove kojima će donirati sredstva, dok su mu u odabiru socijalno ugroženih porodica, čija su deca talentovana ili zdravstveno ugrožena, pomogli štampani mediji.

"Mi koji imamo viška treba da pomognemo onima koji imaju problem u životu", rekao je on.

Bajatović je kazao da nije želeo medijsku promociju, ali da se na nagovor kolega odlučio za to kako bi dao primer i drugima da urade nešto slično u vremenu krize.

"Treba promovisati solidarnost", istakao je on i dodao da nije u pitanju politička promocija, već ispunjenje obećanja da će pokloniti novac od članstva u Upravnom odboru "Jugorosgasa" onima kojima je potreban.

Bajatović je najavio da će u oktobru ove godine kao humanitarnu pomoć dati još najmanje pet miliona dinara ugroženim i talentovanim pojedincima.

Prema njegovim rečima, mesečna naknada za članstvo u Upravnom odboru "Jugorosgasa" iznosi oko 8.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: