Sedmoro poginulo u bombaškom napadu

Sedam osoba je poginulo, a šestoro povređeno, kada je bombaš-samoubica digao u vazduh kamion u blizini policijske stanice u provinciji Anbar na zapadu Iraka.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2010.

09:09

Default images

Kamion sa tankerom za vodu eksplodirao je pored kapije policijske stanice u centru grada Saklavija, koji se nalazi 50 kilometara zapadno od iračke prestonice Bagdada. Dvoje poginulih i četvoro ranjenih su policajci, a ostale žrtve su civili, javio je Rojters.

Zbog ovog napada, u gradu je odmah uveden policijski čas.

Provincija Anbar, koja je središte iračkih sunita, proteklih nedelja je bila poprište niza napada u kojima je bilo žrtava.

Sedmoro ljudi je poginulo pre šest dana u gradu Hit prilikom eksplozije nekoliko bombi koje su tokom noći postavljene u kuću komandanta antiterorističke jedinice iračke armije i još nekih zvaničnika.

U napadima bombaša-samoubica 30. decembra u Ramadi, čija meta je bio guverner provincije Anbar Kasim Muhamed, poginula su 24 čoveka, dok je guverner teško povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: