Zaječar: Redovna odbrana od poplava

Na području Zaječarskog okruga proglašena je redovna odbrana od poplava, jer je vodostaj reka u porastu, ali za sada situacija nije alarmantna.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

18:16

Default images

Nivo Timoka prati se neprekidno, kaže načelnik Vatrogasno-spasilačke čete MUP-a u Zaječaru Branislav Matić. Crni Timok sada je na koti 270 centimetara, a Beli Timok na koti 150 centimetara. Porast vodostaja Timoka ugrozio je i 20 hektara oranica u Lukovu kod Boljevca, kao i u selu Vražogrncu, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Živorad Milanović.

Velike štete stanarima pojedinih delova grada nanela je kiša koja gotovo bez prekida pada nekoliko dana. Potopila je podrume, garaže i kotlarnice nekoliko kuća u naselju Šljivarski put, kao i u Boljevačkoj ulici, a razlog je zapušena kanalizacija koja nije mogla da prihvati velike količine vode.

Zbog toga su protekle noći pripadnici Vatrogasno-spasilačke čete intervenisali na više mesta i pumpama izbacivali vodu iz potopljenih objekata. Četa je bila mobilna i danas tokom čitavog dana.

Prema podacima Meteorološke stanice u Zaječaru, za mesec i po dana palo je preko 150 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: