Saradnja u oblasti migracija

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Kipra Ivica Dačić i Neoklis Silikiotis dogovorili su se o razmeni iskustava i saradnji u oblasti ilegalnih migracija.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

17:28

Default images

"U prijateljskom razgovoru, Dačić je istakao tradicionalno prijateljstvo između srpskog i kiparskog naroda i zainteresovanost srpske strane za razmenu iskustava u oblasti ilegalnih migracija", saopštio je MUP Srbije. Kako se navodi, Dačić je zahvalio na podršci koju Kipar pruža Srbiji u rešavanju problema statusa Kosova.

Silikiotis je istakao zainteresovanost Kipra za proširenje saradnje sa Srbijom i da joj "pomogne Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, prenošenjem iskustava naročito u sprečavanju ilegalnih migracija".

Prema njegovim rečima, u EU se ulažu napori za stvaranje zajedničke politike o migracijama i azilu i Kipar tu igra važnu ulogu.

Dvojica ministara su razgovarali i o pitanju statusa srpskih državljana koji žive i rade na Kipru, naveo je MUP i dodao da je Silikiotis prihvatio Dačićev poziv da poseti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: