Trčanjem do nove mladosti

Beograđanka Angeline Anđelić, stara 73 godine, redovno učestvuje na brojnim maratonima po svetu i primer je da starost može da bude prilika za novu mladost.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

02:06

Default images

Ona se 18 godina rekreativno bavi atletikom, učestvuje na brojnim maratonima, a najnovije priznanje je treće mesto u ženskoj konkurenciji na 13. beogradskom ultramaratonu i prvo mesto u kategoriji starijih maratonaca. Dok je bila učiteljica, nije ni slutila da bi alteliku mogla da otkrije u 55. godini, približavajući se penziji.

Trčanje joj je dalo motiv za život posle sinovljeve smrti, otvorilo vrata svetskih metropola i donelo mnoga dobra.

“Na prvom mestu je zdravlje, a onda vas nekako ponese i u svemu drugom. Ja, kad se istrčim i kad dođem kući, ja kao da krila dobijem, kao da se pročistim od nečega, mnogo mi je dobro bivalo”, kaže Angelina.

Za 13. beogradski ultramaraton nije se dugo pripremala. Vikendom je prelazila s lakoćom 10 kilometara , od Belegiša do Surduka i nazad.

To joj je dalo snagu da za 24 sata pretrči 102 kilometra u nedelju na Ušću. Pravila je samo jednu pauzu od sat vremena da izmasira tabane. "Kada trčim, ne mislim ništa, sve ostavim, to je vrlo važno. Jednostavno, kad trčim, noge same idu. Kad uhvatite ritam, one same idu. Ja onda izgovaram neku molitvu, to mi pomaže i odvrati od drugih misli", objašnjava ona.

Dok se njeni vršnjaci u parku odmaraju i čuvaju unuke ona ne propušta priliku da trenira.

Parkić na Čuburi sada joj je tesan, pa radije trči na Ušću ili u Hajd parku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: