SDA: Bez sednica tokom posta

Opštinski ogranak SDA u Prijepolju apelovao je na predsednika Skupštine opštine Jusufa Muškića da tokom ramazanskog posta ne zakazuje skupštinska zasedanja.

Izvor: B92

Petak, 21.08.2009.

01:45

Default images

Ova molba nije uslišena, a sednica na čijem je dnevnom redu imenovanje direktora javnih preduzeća nastavlja se krajem avgusta.

U ime četiri odbornika u lokalnoj skupštini, ogranak Stranke demokratske akcije (SDA), tražio je da se ne zakazuje nastavak već započete sedme sednice Skupštine opštine, kao i da se u narednih 30 dana, koliko traje ramazanski post, skupštinska aktivnost svede na najmanju moguću meru.

Šta je bio motiv za ovakav zahtev, za B92 govori Ibro Fazlić, predsednik ogranka Stranke demokratske akcije u Prijepolju.

“To kod nas muslimana, islamske vjeroispovjesti, je najdraži i najbolji, u kome se, pored toga što se post odnosi na uskraćivanje jela, hrane i pića, odnosi na skraćivanje i ostalih radnji koje bi mogle da naštete nama muslimanima i jedni drugima da nanesemo neki bol”, kaže Fazlić.

“Posebno je teško u politici suzdržati se od riječi i nekog govora, pa se često upotrebljavaju govori, kako da kažem, mržnje u govoru, u kojima nema nekog dovoljnog razumjevanja, a u našoj skupštini od 61 odbornika, 34 odbornika su islamske vjeroispovjesti”, objašnjava on.

Predsednik Skupštine opštine, Jusuf Muškić, međutim nije prihvatio ovaj poziv. Nastavak sedmog zasedanja Skupštine zakazan je za 31. avgust, već u prvoj trećini Ramazana.

Muškić, koji je odbornik Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića, nije komentarisao poziv Ugljaninove stranke demokratske akcije da li je više nego očita potreba koalicione većine u Prijepolju da se završi sedma sednica, koja sa prekidima traje još od 4. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: