Ferhagen će u julu posetiti Beograd

Šef diplomatije Vuk Jeremić kaže da će Srbija tokom posete holandskog šefa diplomatije Maksima Ferhagena Beogradu u julu pokušati da promeni stav Holandije.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

00:08

Default images

"Novi pokušaj da približimo stavove učinićemo tokom jula, kada očekujemo Ferhagenovu posetu Beogradu. Ne bih, doduše, želeo da predviđam ishod. Za sada nema naznaka da bi holandski stav mogao biti promenjen. Ali, izuzetno je važno da se taj dijalog održava i radujem se što ću uskoro biti Ferhagenu domaćin", rekao je Jeremić u intervjuu za "Politiku".

Ministar je podsetio da Srbija i Holandija imaju "ozbiljna razmimoilaženja" o punoj saradnji Beograda s Tribunalom i da je Holandija jedina zemlja koja još uvek nije uverena da Beograd sve čini da bi tu saradnju okončao.

Jeremić je ocenio da novi pregovori o statusu Kosova neće biti mogući pre odluke Međunarodnog suda pravde koji razmatra legalnost proglašenja nezavisnosti.

On je rekao da očekuje da će taj sud oceniti da je nezavisnost proglašena uz kršenje međunarodnog prava i da posle toga Kosovo više neće priznati nijedna zemlja, niti će ijedna međunarodna organizacija razmatrati da u članstvo primi Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: