Renoviranje u Skupštini Vojvodine

Poslanici Skupštine Vojvodine o predstojećem rebalansu pokrajinskog budžeta neće raspravljati u sali pokrajinske skupštine, jer se ona renovira.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

01:06

Default images

Zbog predstojećeg Samita predstavnika evropskih zemalja počelo je renoviranje velike skupštinske sale. Kako B92 saznaje, samit će biti održan pod pokroviteljstvom predsednika Republike, a iz pokrajinskog budžeta za rekonstrukciju izdvojeno je oko 118 miliona dinara.

Kako B92 saznaje, 16. samit šefova država centralne Evrope održaće se u junu, a radovii u sali Skupštini Vojvodine moraju biti završeni do kraja maja.

Radovi obuhvataju reparaciju nameštaja, poslaničkih klupa i stolova, zamenu postojećih staza.

Za Samit će biti napravljen poseban nameštaj koji će po završetku biti zamenjen postojećim stolovima i klupama.

Niko iz Izvršnog veća i Skupštine Vojvodine nije želeo da govori za medije o rekonstrukciji sale za sednice Skupštine Vojvodine, tako da nema informacija o troškovima rekonstrukcije i šta se konkretno radi u samoj sali.

Poslanici vladajuće koalicije, ali i opozicije, kažu da nisu obavešteni koliko će renoviranje skupštinske sale da košta već samo o tome da će naredno zasedanje biti održano u Skupštini grada Novog Sada.

“Ne, nisam dobio nikakvu informaciju da će biti radova. Jedino što znam, to je iz jednog intervjua predsednika Skupštine, da će se raditi rekonstrukcija sale i da će verovatno, možda i dve sednice biti održane na drugim lokacijama, a ne u ovoj sali“, kaže Aleksandar Radonjić iz G17 plus.

“Srpska radikalna stranka je postavila poslaničko pitanje, da se da tačan, precizan odgovor kolika su sredstva i odakle sredstva namenjena za renoviranje, odnosno adaptaciju Skupštinske sale. Do danas nismo dobili odgovor“, navodi Milorad Mirčić iz SRS-a.

“Nemamo nikakvu informaciju što se tiče renoviranja. Niti nas je ko pitao, niti nas je ko uopšte obavestio zvanično o tome ni da skupština neće raditi u ovoj sali u narednom periodu“, kaže Borko Ilić iz DSS-a.

Na sajtu Uprave za javne nabavke može se videti da je za radove u Skupštini Vojvodine objavljen tender, ali po hitnom postupku, što znači da nije bilo prethodnog javnog poziva o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Za novu salu predviđen je i sistem za elektronsko glasanje i novo ozvučenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: