Italijani povlače optužnicu?

Italijansko tužilaštvo zatražilo je povlačenje optužnice protiv premijera Crne Gore Mila Đukanovića za krijumčarenje cigareta, javila je agencija ANSA.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2009.

01:24

Default images

Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podnelo je zahtev za koji se očekuje da će biti odobren, jer bi Đukanović trebalo peti put da bude imenovan za premijera.

Tužilaštvo je odlučilo da povuče optužbe zbog diplomatskog imuniteta koji uživaju šefovi država i vlada i ministri spoljnih poslova, rekli su izvori iz italijanskog pravosuđa.

Đukanović je 2007. godine obavešten da bi mogao biti optužen zbog umešanosti u šverc cigareta u Italiju. On i nekoliko njegovih bliskih saradnika, uključujući bivšeg ministra finansija Miroslava Ivaniševića, optuženi su zbog aktivnosti u periodu između 1994. i 2002.

Crna Gora bez odluke o ambasadoru u Beogradu

Vlada Crne Gore još nije razmatrala kada će predložiti novog ambasadora u Srbiji, kao ni ko bi to mogao biti, izjavio je premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Prema njegovim rečima, mogućnost da se u Beograd, na ambasadorsku funkciju, vrati Anka Vojvodić, koja je do oktobra prošle godine bila diplomatski predstavnik Crne Gore u Srbiji, nije isključena.

"Mi još uvek nismo razgovarali o personalnom rešenju za novog ambasadora u Beogradu. Kao što znate, do sada sam u odgovorima insistirao na nekim prethodnim procedurama koje bi trebalo da označe obnovu poverenja u međudržavnim, pre svega, diplomatskim odnosima između Crne Gore i Srbije. Ono što sam ovih dana pročitao upućuje na takav razvoj događaja. Prema tome, narednih dana ćemo razgovarati o tome ko bi mogao biti personalno rešenje za ambasadora," rekao je premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: