Petak, 30.01.2009.

02:46

Ohrabrujući razgovori u Torinu

Prvi rezultati pregovora između delegacije iz Srbije i "Fijata" u Torinu su ohrabrujući, izjavio je Zoran Radojević, generalni direktor "Zastava vozila".

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Default images

Novi ugovor između društva "Fijat automobili Srbija" i preduzeća "Zastava auto", koji je utanačen u Italiji, predviđa da "Fijat Srbija" u potpunosti preuzme proizvodnju "Punta" i njegovu distribuciju u zemljama CEFTA već krajem marta, pišu Večernje novosti.

List navodi da je ovim dogovorom predviđeno je da se u kragujevačkoj Fabrici automobila značajno uveća proizvodnja "Zastave 10", modela koji će se ubuduće proizvoditi pod nazivom "Punto 188".

Taj automobil će sa "Zastavinih" traka silaziti u tiražu i do 20.000 automobila i odmah će se izvoziti na tržišta zemalja Balkana, a nešto kasnije i širom Evropske unije.

Sondažu su, kako saznaje list, već uradili "Fijatovi" stručnjaci.

Ukoliko se, kako se očekuje u toku godine otvore i tržišta Rusije i Belorusije, sa traka nove kragujevačke fabrike će bez problema silaziti i do 50.000 automobila, piše list.

Ministar Mlađan Dinkić je pred put u Italiju najavio da će na sastanku sa predstavnicima "Fijata" u Torinu tražiti da se poveća plan proizvodnje jednog modela automobila u Kragujevcu, kao i da se prodajna cena modela "punto" smanji za izvoz u zemlje CEFTA.

Večernje novosti saznaju da će delegacije iz Srbije na sastanku u Torinu dobiti sve dokaze o homologizaciji "Punta" (da ispunjava sve standarde), što je preduslov da se ovaj model proizveden u kragujevačkoj fabrici prodaje na tržištima zemalja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: