Niš: Napad huligana na odbojkašice

16-godišnjoj učenici iz Niša polomljene su obe ruke kada su huligani s palicama upali na trening odbojkašica kluba "Stampedo" u Osnovnoj školi "Mika Mladenović"

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2008.

15:51

Default images

Incident se dogodio sinoć bez očiglednog razloga. Policija je identifikovala petoricu počinilaca, od kojih su trojica zadržana. Nasilnici su stari oko 19 godina. Prema rečima trenera Ivana Bojovića, huligani su tukli svakog ko im se našao na putu, a najteže povrede zadobila je 16-godišnja odbojkašica Aleksandra Ignjačević.

Sinoć posle 21 sat huligani sa daskama odlomljenim od klupa, na kojima su bili šrafovi, upali su u salu za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi "Mika Mladenović" u Nišu.

Oni su, najpre, nasrnuli na trenera Ivana Bojovića, koji je zadobio lakše povrede. Bojović pretpostavlja da bi povod za napad moglo da bude to što nepoznatim mladićima nije dozvolio da prisustvuju treningu. "Desilo se da su dva momka, koja manje-više mangupski izgledaju, ušla u salu. Ja sam, kao trener, morao da ih udaljim, bez dodira, bez povišavanja tona", kaže Ivan Bojović. "Samo sam rekao, doduše, tri puta, pošto su bili neposlušni, da napuste trening pošto im tu nije bilo mesto. Onda u roku od pet minuta su se pojavila petorica batinaša, a u pozadini i ovi momci", priča on.
Trener odbojkašica Ivan Bojoviæ posle napada (B92)
Prema Bojovićevim rečima, huligani su tukli svakog ko im se našao na putu, a najteže povrede zadobila je 16-godišnja odbojkašica Aleksandra Ignjačević.

"Ja sam bila pored trenera i pokušavala da se sklonim da ne dobijem batine. Pošla sam unazad, odgurnula sam se od jednog od tih momaka", priča ona.
Napadnuta odbojkašica (B92)
"I kako sam poletela napred, palica me je udarila preko ruke i zadobila sam teške povrede ruku, slomljena mi je desna ruka, mali prst i imam prelom na levoj ruci, samo sinoć doktori nisu mogli da vide zbog otoka", kaže ona.

"Očajna sam, neću moći da treniram duže vreme, dok se ne oporavim, inače, odbojku volim najviše na svetu", kaže ona.

Zbog fizičke ugroženosti sportista i trenera nadležni u Odbojkaškom klubu "Stampedo" posle sinoćnjeg incidenta odlučili su da obustave treninge u školi "Mika Mladenović".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: