Sreda, 08.10.2008.

16:34

Deca u Vladi

U okviru Dečje nedelje, premijer Mirko Cvetković u zgradi Vlade ugostio je tridesetoro dece.

Izvor: B92

Default images

Deca su bila u prilici da predsedniku Vlade i ministrima postavljaju pitanja, a on im je obećao da će već na sledećoj sednici Vlade na dnevni red staviti zakon o dečjem ombudsmanu. Deca različitog uzrasta mogla su da se uvere da su i političari nekad bili deca.

Premijer Mirko Cvetković otkrio je deci da je kao mali igrao domine, a govorio im je i o radu Vlade, o ministrima i tome kako se svi zajedno dogovaraju o nekim bitnim stvarima za svu decu. Ministarka omladine i sporta Snežana Marković-Samardžić rekla je da je vlada pravo mesto gde i deca i omladina "treba da osećaju da je to njihova institucija", dok je ministar prosvete obećao da će to ministarstvo učiniti sve da deca budu bezbedna.

"Mi ćemo kao država izdvajati više za obrazovanje, da vama bude lakše, da bude manje knjiga, da budu zanimljive", rekao je Žarko Obradović.

Decu iz vrtića interesovalo je kako se premijer zove i da li igra društvene igre, dok su starija deca pitala Cvetkovića i ministre kada je formirana prva vlada Srbije, koje godine je izgrađena zgrada i kada će EU ukinuti vize Srbiji.

Deca su premijeru i ministrima recitovala pesme i podelila knjige "Bukvar dečjih prava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: