Nova vest
Košarka 6

18.5.2024.

22:27

"Broni Džejms nije NBA kalibar, niti je blizu tome"

Posle čikaških testova u okviru "NBA Combine" kampa gde su draft kandidati demonstrirali svoje umeće, veštine i fizikalije, stručnjaci i analitičari su dali svoj sud o pojedincima.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Novinare i javnost naravno najviše zanima kakav su utisak stekli o sinu Lebrona Džejmsa Borniju koji se prijavio za predstojeći draft.

"Ako ga Lejkersi ne budu draftovali, ne vidim ko bi mogao da ga uzme", reči su jednog od košarkaških skauta koji je ostao anoniman jer je prema pravilima zabranjeno davati komentare o igračima koji učestvuju u "Draft Combine" kampu.

Stav pojedinih košarkaških stručnjaka koji su uživo gledali Bronija u kampu podelio je novinar ESPN-a Mark Spirs.

Utisak nekolicine njih je da Broni Džejms malo toga može da ponudi najjačoj ligi, ali nije totalni autsajder, smatra gorepomenuti skaut.

"Radio je neke dobre stvari, ali i dalje mislim da nije spreman za NBA. Nizak je, tako da mora da bude elitni defanzivac. Ima dobar pregled igre, pravovremeno proigrava saigrače i uzima dobre šuteve. Ali potrebno mu je još vremena".

Profimedia

Mnogo oštriji u kritikama na račun Džejmsa juniora bio je drugi skaut koji je pratio rad draft kandidata od 12. do 19. maja u Čikagu.

"Ne, nije dovoljno dobar. Možda ako odigra još jednu ili dve sezone na koledžu, možda bude spremniji. Ali sada on nije NBA kalibar, nije ni blizu tome".

Ono što je najveća mana Bronija je njegova visina (187cm) što su obilato koristili njegovi direktni rivali da ga napadaju u duelima "jedan na jedan" tokom sparing mečeva u kampu. Koliko god da je trenutno defanzivno dobar, time i dalje ne može da kompenzuje svoju visinsku inferiornost naspram drugih igrača.

Broni je bio među najnižim igračima od njih sedamdesetak koji su bili testirani u prethodnih nedelju dana.

Ni igrački nije blistao.

U prvoj test utakmici zabeležio je samo četiri poena, u drugoj je bio nešto bolji sa deset, ali ni tada nije ubedio stručnjake da je materijal za najveću scenu.


Drugi problem u njegovom nastojanju da se probije do NBA lige, osim visine, može biti njegovo zdravstveno stanje.

Poznato je da je pre skoro godinu dana završio u bolnici zbog određenih srčanih smetnji, što je takođe faktor koji će svaki tim koji ga bude imao u vidu uzeti u obzir. Mada, sudeći prema oceni stručnjaka, retko koji će ga želeti, osim Lejkersa zbog njegovog slavnog oca čija je davnašnja želja da zaigra u tandemu sa sinom pre završetka karijere. 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu