Dogovor mađarskih stranaka?

Šandor Pal uputio obavestio Ištvana Pastora da će učestvovati na skupu 22. novembra u Zrenjaninu o zajedničkom učešću na izborima.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2007.

20:09

Default images

Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara u pismu lideru Saveza vojvođanskih Mađara navodi da se raduje što je prihvaćena njegova ranija inicijativa da ovdašnji pripadnici mađarske zajednice imaju svog predsedničkog kandidata i što se u praksi potvrđuje da sve četiri mađarske partije u Vojvodini mogu da sarađuju.

"Rukovodstvo DZVM može samo da se raduje što i druge stranke prihvataju naše ideje. Kao što je poznato, mi smo još 4. septembra ove godine u Starom Bečeju predložili zajedničke mađarske kandidate, posebno kada je reč o predsedničkim izborima. Pozdravljamo što to sada inicira i SVM i potvrđujemo dolazak u Zrenjanin", navedeno je u otvorenom pismu Pala Pastoru.

Predsednik SVM, kao najveće partije vojvođanskih Mađara, pozvao je kolege iz DZVM, Demokratske partije vojvođanskih Mađara i Građanskog pokreta Vojvodine da na skupu 22. novembra razmotre zajednički nastup na narednim izborima u Srbiji na svim nivoima.

Te četiri stranke su prvi put imale zajedničku listu upravo na dopunskim izborima za odbornike u Starom Bečeju, u septembru ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: