Irinej blagoslovio sajt "beretki"

Internet stranicu iza koje stoji jedan od bivših članova JSO-a početkom maja blagosiljao episkop bački Irinej, piše Dnevnik.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2007.

11:28

Default images

Irinej je odobrio administratorima da na sajt postave i direktan link za Internet-prezentaciju bačke eparhije, piše novosadski list. Sve se to, kako navodi Dnevnik, dogodilo samo dvadesetak dana pre izricanja presude nekadašnjim komandantima Jedinice za specijalne operacije Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću u sudskom procesu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Stvari nisu nimalo bezazlene i dozvola vladike bačkog Irineja da se na takvom mestu nađe i ime Eparhije bačke je na prvom mestu za žaljenje, jer potvrđuje loš imidž Srpske pravoslavne crkve u društvu", izjavio je za Dnevnik sociolog religije Mirko Đorđević.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da se u Srbiji događa nešto slično, jer je filmski snimak na kome se vidi kako otac Gavrilo iz Privine glave kod Šida blagosilja pripadnike paravojne jedinice "Škorpioni" obišao svet.

"Živimo na talasu forsirane klerikalizacije i crkva je suviše često prisutna i tamo gde joj nikako nije mesto, a mnogi ne vide da takva klerikalizacija ne nanosi štetu samo društvu, već i samoj crkvi, kompromitujući njenu jevanđeosku misiju na zemlji", smatra Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: