Sajam igračaka iz Kinder jaja

Oko dve hiljade ljubitelja igračaka obišlo je izložbu figurica iz Kinder jaja u Krunskoj ulici.

Izvor: B92

Subota, 09.09.2006.

17:08

Default images

Kolekcionari iz cele Srbije okuplili su se kako bi prikazali i dopunili, svoje bogate zbirke plastičnih igračaka. Ponuda na Beogradskom sajmu igračkica iz Kinder jaja iznenadila je mnoge posetioce, koji su došli da upotpune svoje kolekcije.

Mnoge od kolekcija koje su se pojavile na izložbi odavno se više ne proizvode ili se nikada nisu prodavale u Srbiji. Kolekcionari su ih naručivali od prijatelja u inostranstvu, gde postoji pravo tržište ovih figurica, ili se snalazili na razne druge načine. Sada, slično kao u mnogim Evropskim gradovima, svaka dva meseca organizuju ovakve izložbe.

Prihvatljive su i naturalna i novčana razmena, a cena jedne igračkica je 85 dinara.

Zbog naziva „Kinder“ mnogi ljudi i kod nas i u Evropi misle da je reč o nemačkom proizvodu, a čuveno čokoladno iznenađenje zapravo već trideset pet godina dolazi iz Italije. Po nekim tržišnim istraživanjima, Kinder jaja se, zajedno sa trokrakim znakom jedne fabrike automobila, smatraju najprepoznatljivijom robnom markom Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: