Kako učiniti život drugačijim

Umoran od svakodnevne rutine na poslu jedan kancelarijski službenik iz Kanade putem interneta uputio je poziv za pomoć.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2006.

10:33

Default images

On očekuje da sakupi milion kanadskih dolara (više od 700.000 evra) kako bi mogao da "napusti radno mesto i bavi se nečim što će njegov život i život drugih učiniti drugačijim". Muškarac, koji je želeo da ostane anoniman, a tvrdi da je kao državni službenik radio više od deset godina, postavio je sajt saveabureaucrat.com (spasite birokratu) da bi objasnio koliko želi da napusti svoj sadašnji posao.

"Posle izvesnog vremena, takav posao počinje da vam crpi svu energiju i dušu i vi shvatate da ste postali pravi birokrata. Osećam se kao frustrirani starac koji se bavio papirologijom u kojoj se sve odvijalo brzinom puža", navodi on na sajtu. "Odlaskom sa takvog radnog mesta imao bih vremena za razne volonterske aktivnosti kao što su davanje časova deci ili savetovanje ljudi koji prolaze kroz neki težak period. Postao bih mnogo prijatnija osoba za okolinu", ističe on.

Mada se obavezao da dobijeni novac neće potrošiti na kupovinu "rols rojsa, kuće sa deset soba ili aviona", inicijativa umornog službenika nije naišla na veliki odziv. U prvih deset dana pet osoba priložilo mu je 60 kanadskih dolara (42 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: