Kasne otpremnine u Vojvodini

Oko 2.000 ljudi u Vojvodini koji su dobrovoljno napustili radna mesta u zdravstvu, duže od mesec dana čeka na isplatu otpremnina.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2006.

19:19

Default images

Neki od njih, koji su već početkom decembra prošle godine oitišli u penziju, u strahu da im otpremnina neće ni biti isplaćena, vratili su se na posao. Pokrajinski sekretar za zdravstvo i socijalnu politiku Miloš Lučić kaže da su nadležni u Vojvodini poslali sve materijale u republičko Ministarstvo zdravlja i finansija u predvidjenom roku.

"Po obećanju ministra Milosavljevića, otpremnine je trebalo da budu uplaćene. To se nije desilo. Obavestio me je da će biti učinjeno do dvanaestog, ni to se nije desilo. Evo sada ni do kraja januara po njihovomn saopštenju se ništa ne dešava".

Medjutim, republički ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da su za kašnjenje otpremnina u Vojvodini, krivi oni sami: "Zbog lošeg tumačenja i trapavosti u sprovodjenju to nije onda uradjeno u vojvodjanskim ustanovama. Rečeno je da ćemo to ponovo uraditi. U medjuvremenu umesto  1.500- 1.600 prijavilo se oko 2.000 ljudi. I pošto je taj broj veći nego što je bio, prosto je tehničko pitanje".

Isplatu otpremnina zdtravstvenim radnicima u Vojvodini, Milosavljević je najavio za kraj februara.

Inače, otpremnine je do sad dobilo 7.140 zdravstvenih radnika, dok na isplatu čeka oko 2.000 u Vojvodini i 600 u centralnoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: