"Hapšenje Mladića do Nove godine"

Ratko Mladić je lociran i biće uhapšen i izručen Sudu u Hagu do kraja godine, pišu Večernje novosti. Dragan Jočić demantuje.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.12.2005.

08:48

Default images

List, pozivajući se na neimenovan izvor iz vrha vlasti Srbije, piše da vlasti znaju gde je ratni komandant Vojske Republike Srpske, ali da on neće biti uhapšen do 15. decembra, što od Beograda zahteva glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, već da će biti izručen do Nove godine.

Isti izvor dodaje da su hapšenje hrvatskog generala Ante Gotovine i predaja tajnih dokumenata sudu u Hagu uvod u hapšenje i izručenje Mladića.

Aleksandar Simić, savetnik premijera Srbije Vojislava Koštunice, nada se da će problem hapšenja Mladića uskoro biti rešen i da Srbija neće trpeti sankcije međunarodne zajednice ako on ne bude uhapšen u predviđenom roku.

Savetnik predsednika Srbije Jovan Simić je rekao da se Vlada konačno ozbiljno posvetila hapšenju Mladića i ocenio da Srbija više nema vremena za gubljenje po pitanju hapšenja tog haškog begunca.

Jočić: Policija ne zna gde se krije Mladić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić ponovio je da MUP Srbije ne zna gde se nalazi haški optuženik Ratko Mladić i izrazio očekivanje da će on uskoro biti uhapšen i izručen Tribunalu.

Tokom obilaska čete policijskih pasa na Bežanijskoj kosi, Jočić je kazao da su "proizvoljni" medijski navodi po kojima policija zna gde se nalazi Mladić i da će biti uhapšen do Nove godine.

Ministar policije je kazao da ne postoji rok do kog Mladić mora biti uhapšen i izručen, ali je dodao da je bolje da se to desi što pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: