Bozanić čestitao Uskrs

Čestitke povodom Uskrsa, pravoslavnim vernicima su uputili nadbiskup Josip Bozanić, Stjepan Mesić i Ivo Sanader.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2005.

18:46

Default images

Predsednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitke je uputio partijarhu srpskom, gospodinu Pavlu i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cele Italije, Jovanu.

"Od srca želim Vašoj Svetosti, Vašim preosveštenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima sretan i blagoslovljen Uskrs!", stoji u čestitci.

Predsednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku  povodom Uskrsa njegovom visokopreosveštenstvu Jovanu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. "Vjerujem da će se odnosi između državnih vlasti i Srpske pravoslavne crkve u našoj domovini nastaviti razvijati u duhu suradnje i zajedničkoga nastojanja za opće dobro svih građana", stoji, uz tradicionalni pozdrav "Hristos voskrese", u čestitki Mesića.

Predsednik Vlade RH Ivo Sanader takođe je uputio Uskršnju čestitku vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i ostalima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru. "Svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i ostalima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru želim sretan Uskrs!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: